ПредишенСледващото

Средноазиатска овчарка описание порода

Тази порода кучета има много имена: Централна Азия Шепърд, Сао, азиатски, алабай, Tobet, туркменски вълкодав. Такова разнообразие от имена исторически - у дома тези кучета все още имат разнообразие от видове и подвидове, така че те се различават значително една от друга.







Въпреки външните разлики, на средноазиатска овчарка Централна Азия Пастир винаги, а ако сте се получи такъв четирикрак приятел, вие никога няма да търгува тази порода към някой друг. Това е впечатляващ и голямо куче, безстрашен, заплашителен и мрачна, но лоялен и верен на собственика до последния дъх. Днес, азиатци, с кучета и военно минало, са се превърнали в големи домашни любимци. Те са готови да защитят собственика, семейството му и магистърска стоката до последната капка кръв.

Историята на възникването на Централния Пастир азиатски

Средноазиатска овчарка описание порода

Кучетата отглеждани в Азия, преди четири хиляди години - това е примитивна особено големи размери, с големи глави и коса със средна дължина, но те не бяха от същия тип, така че с течение на времето става население родоначалник за минимум десет породи кучета. Предимно азиатски кучета са послужили като Watchmen и жива охрана. Експерти казват, че прародител на азиатските тибетски мастифи са - тези силни животни са като по време на мастифите. Първите азиатците пасат добитък и са служили като защита за собственика и му добро време на карането на животните от едно място на друго. Единство не е типично за породата, нито след това, или сега. За нашето време са слезли четири вида Централна Азия Shepherd - туркменски, казахски, узбекски и таджикски. Експерти твърдят, че най-добрите образци на родния овце куче - алабай живеят в Туркменистан. Тези животни са най-близо до най-много "примитивно" вида на кучета.

Азиатски хрътка трябва да е вярно: интелигентен, спокоен, балансиран, смела, независима, самоуверена, с бърза реакция и отлични пазачи качества. Всички лица, които не отговарят на критериите, безмилостно унищожени - или хората, или братя, или основните врагове - вълци. Всяка агресия към човек веднага поставя под въпрос съществуването на хрътка. Овчарите трябваше напълно да се доверите на кучетата, без да се страхуват, че един домашен любимец може да атакува хост или нарани детето. Ако агресията не е оправдано, ако азиатски нападнати домакин или член на семейството, кучето веднага унищожен - това е довело до факта, че от неадекватни животни с нестабилна психика, не е имало потомство, затова кученцата не наследяват тази черта. Но тук агресията на роднини насърчавани в някои области - така имаше Безмилостни битки.

Днес техните видове Централна Азия овчари, в Узбекистан, Киргизстан, Пакистан, Индия, Афганистан, Иран, Ирак. Ето кои са те, или азиатци, или собствената си порода.

За първи път името "Централна Азия Shepherd" влезе в употреба през 1939 г., на тази порода група, наречена "туркменския овчарка". В момента, породата е призната от някои организации Киноложки.

Външен вид на Централна Азия Шепърд

Средноазиатска овчарка описание порода

Средноазиатска овчарка - това е много голямо животно: минималната височина на 65-70 см и тежи 30 кг. Външният вид на азиатски като типичен Moloss: пропорционално, леко удължено, но мускулесто тяло, голяма глава, къса муцуна, тъмни очи предпазливи.

Съвременните азиатци са разделени на три типа:

  1. тип планина. Тези кучета са набити, но не и с наднормено тегло, те имат силна конституция, те са много издръжливи. При кучета, планински тип е дълъг и гъста коса.
  2. тип степ. Тези кучета имат по-лек скелет, те са умни и може да бъде много бързо. При кучета степ тип кожа е дълга и средна.
  3. тип Оазис-пустиня. Тези кучета са подобни на външен вид от вида степ на Централна Азия Шепърд, но основната разлика - къса коса.

Друга особеност Alabais - форма на главата. Има два вида - "мечи" главата (кръгла глава, къса муцуна, изразителни вежди) и "кон" на главата (удължена глава, изправени вече не е толкова ясно изразени вежди хребети).







Ушите и опашката азиатци винаги късо подстригана - това им помага да останат непобедим в битка с вълците, или собствената си вид. Но сега, когато е налице забрана за скачване на опашки и уши, все повече кученца Централна Азия Шепърд е оставен в естествената си форма.

В дълги коси дължина индивиди вълна на най-малко седем до девет см, а късите коси - не повече от три или пет сантиметра. Подкосъмът е много гъста.

Цвят в Централна Азия Пастир поема никаква: твърда, колор, трикольор, тигрово, на петна, тигров - всичко това многообразие може да бъде от всеки цвят и сянка освен синьо и кафяво.

Естеството на Централна Shepherd азиатски

Средноазиатска овчарка описание порода

  1. Централна Азия Шепърд се отнася за "трудни" породи кучета, които не са подходящи като първи домашен любимец за неопитен селекционера. Но това не означава, че тези кучета не са тренират, агресивни или непокорни. Напротив, експерти смятат, че могат да възникнат проблеми поради факта, че азиатците са много умни и преди началото на самия домашния любимец, е необходимо с отговорността да се разбере, че тази порода куче е бил отгледан на много хиляди години, казват те, в полу-дива държава.
  2. Психология на Централна Азия Шепърд и поведение са взаимосвързани, така че преди да накаже своя домашен любимец, или да ограничи това е необходимо да се разбере причината за действие.
  3. Централна Азия овчарски кучета, използвани за живеене в пакети, така че те са много отговорно отношение към йерархията в семейството. Независимо от това дали имате куче или кучка, Централна Азия Шепърд ще са склонни да се проведе на лидера, така да животновъдството трябва да се подхожда с голяма отговорност.
  4. В семейството азиатски трябва да бъде най-ниската позиция - след деца, котки и дори хамстер. Ако кучето е на втора позиция в йерархията - точно след домакин, тя може да се превърне в бедствие. Кучето може да хапе дете или котка, въпреки факта, че те винаги са живели рамо до рамо. По този начин, в Централна Азия Пастир "само" въведе член на семейството, което е под нейния статут.
  5. Централна азиатци имат интелигентността, която е много по-висока от тази на други кучета - те наистина знаят как да мислят и да разберат какво се случва.
  6. Средноазиатска овчарка - доста независим човек. Ако искате домашен любимец, който "изглежда в устата си" и носи чехли, тогава не се купуват азиатски.
  7. В Централна Азия Шепърд е много добре развит вроден защитен инстинкт.
  8. Азиатски може да работи самостоятелно или в група - с човешкото присъствие не е необходимо.
  9. Средноазиатска овчарка - това е много горд куче, което може да svoevolnichat.
  10. Азиатски е много силна, както физически, така и психически, така че да я повдигнете, изисква много търпение и постоянство.
  11. Централна Азия Shepherd по-балансиран и спокоен, отколкото кавказки Шепърд.
  12. Азиатците са агресивни към други кучета, така че се изисква социализация за вашия домашен любимец.
  13. Централна Азия Shepherd обича децата, тя е готова да им прости всякакви лудории, но само ако семейството има право да се изгради йерархия.

Грижа Централна Азия Шепърд

Средноазиатска овчарка описание порода

  1. Централна Азия Шепърд не се нуждае от специални грижи. Азиатската коса не е объркан, и праха и замърсяванията и не се придържат или изпаднат от собствените си, така че появата на представителите на тази порода е винаги чист. е Гребен дълга коса азиатци по време на сънна необходимо всеки ден, и в неактивния сезон - 2-3 пъти в седмицата.
  2. Идеалното място за азиатците е волиера с безплатен диапазон.
  3. Не е желателно да се установи средноазиатска овчарка в апартамента, освен, че ще бъдете в състояние да отделят много време за отсъствията и физически стрес.
  4. Кучетата от тази порода се нуждаят от интензивни тренировки, бягане, посещение на платформа за обучение, а след това на домашния любимец ще бъде винаги ни форма. В допълнение, азиатци обичат да са на открито (предците на тези кучета през цялото време са живели на улицата).
  5. Трябва също да се отбележи, че азиатците са много по-устойчиви на студ от топлина.

Обучение на Централна Shepherd азиатски

Средноазиатска овчарка описание порода

Образование и обучение на Централна Азия Шепърд трябва да бъдат разгледани от много ранна възраст. Докато си кученце все още е малък, че е необходимо да го запозная с външния свят, кучета, котки и други животни, автомобили, тролейбуси, автобуси, влакове. Социализация на азиатската - един много важен процес, който ще позволи на вашия домашен любимец комфортно с различните дразнители.

качество гвардия в Централна Азия Shepherd раждане, така че не се развиват гняв към домашен любимец - и така той ще бъде ядосан. Ако се прекалява, можете да расте едно куче-невротичен. Добре обучени алабай - е смело, балансирано и разумно куче. Той е безкрайно лоялен към господаря си и семейството си.

Азиатци - са отлични пазачи и телохранители, така че от детството Централна Азия Шепърд е много предпазливи отнася за външни лица.

Азиатски Образованието трябва да бъде в съответствие - това ще даде резултати. По време на обучението, домакин трябва да бъде спокоен и решителен, но не грубо и рязко. Не е нужно да се направи, а именно, да се обясни на животното, че той трябва да ви слуша и да се подчинява.

Списанието препоръчва, ако имате съмнения за себе си и своите способности, по-добре е да се обърнете към опитен треньор.

Здраве Централна Азия Шепърд

Средноазиатска овчарка описание порода

Като цяло, от Централна Азия овчарски кучета имат добро здраве. Обаче, това често е между скали възникнат дисплазия и лакът дисплазия.

Тези заболявания са наследствени, така че животните, които са в патогенезата на тези проблеми трябва да бъдат изключени от разплод.







Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!